Lahsene beste junior in Neukir
FEB 10
AuteurBart Spruijt
Views941 keer bekeken
Comments0 reacties
Lahsene Bouchikhi zal het zich niet beklagen dat hij deelnam aan de internationale veldloop van Neukirchen in plaats van aan het PK in Booischot. In de sterk bezette cross finishte hij als eerste junior en als 20ste in totaal.

Juniores, beloften en seniores traden aan in één wedstrijd van 7700m op de cross in Neukirchen. De eerstejaarsjunior overtrof de verwachtingen op het parcours dat gekruid was met enkele pittige hellingen en strobaalhindernissen. “Dat het zo goed zou gaan, had ik nooit gedacht, want ik had een lichte voetblessure”, legde Lahsene Bouchikhi uit. “Toch heb ik deelgenomen en uiteindelijk had ik weinig last van de voet. Na de trainingen voel ik de blessure nog wel een beetje, maar het is niet zo erg dat ik niet kan lopen. Het was na Tilburg en het EK in Portugal mijn derde internationale wedstrijd.” Volgende week start de junior van Olse in de CrossCup-manche van Hannuit. “Daar wil ik mijn leidersplaats bij de juniores in de CrossCup verdedigen. Na Hannuit loop ik nog de korte cross in Essen en het Belgisch kampioenschap in Oostende.” In Neukirchen hield Bouchikhi alvast Dries Basemans, zijn rechtstreekse concurrent in de CrossCup-stand, achter zich. Bouchikhi moest 16 seconden toegeven op Erwin Leysen, de Belgisch kampioen cross van vorig jaar die in Neukirchen bij de beloften meeliep.

Soufiane sterk bezig.
Intussen is Lahsenes oudere broer Soufiane Bouchikhi sterk bezig in de States. Op 29 januari verbeterde hij tijdens een indoormeeting zijn persoonlijk record op de mijl tot 4’06”50. Even later werkte hij als doorgedreven training nog een 800m af in 1’55”04. Opnieuw een persoonlijk record. Volgende zaterdag doet de 20-jarige loper in de Husky Indoor Open (Seattle) een gooi naar de limiet voor de 3000m van het EK indoor in Parijs (4-6 maart). De te kloppen tijd bedraagt 7’56"79. Een jaar geleden liet de oudste Bouchiki al eens 7’59”20 noteren over een 3000m in zaal.