Mariën grijpt naast goud op KVV, Hannes wint 1500m
MEI 20
AuteurBart Spruijt
Views764 keer bekeken
Comments0 reacties
Hanna Mariën is zonder titel van de Vlaamse kampioenschappen in Leuven (Kessel-Lo) teruggekeerd. In de 100m moest ze nipt de duimen leggen tegen Hanne Claes en in de 200m moest ze in de laatste 50m plooien voor Hanne Claes en Imke Vervaet.

's Ochtends in de reeksen liep Mariën de snelste 100m-tijd van alle deelneemsters: 11"99. Maar in de finale kwam ze net tekort. Met 11"89 strandde ze 3 honderdsten achter Hanne Claes. In de 200m leek ze op weg naar revanche. Zeker toen ze op 70m van de finish op gelijke hoogte kwam van Claes. "Maar toen kwam de man met de hamer. Ik viel stil en ik voelde ook nog eens Imke komen", blikte ze terug. Ze finishte in 23"85 achter Claes die met 23"39 de EK-limiet lukte een achter de 19-jarige Vervaet(23"57) in 23"85. "Het was dan ook al mijn vierde wedstrijd van de dag. Dat speelde toch mee, want ik ben geen jong veulen meer." Ze bleef achter met gemengde gevoelens: "Ik had natuurlijk graag gewonnen, maar je moet ermee om kunnen omgaan dat er nieuw jong talent komt opzetten. Voor de estafetteploeg is dat zeker geen slechte zaak", vindt Mariën die ook positieve zaken meenam uit haar wedstrijden: "Mijn 100m was gezien de tegenwind van -1,6m zeker niet zo slecht. Op zich is dat wel oké." Donderdag komt Mariën in actie met de Belgische 4x100m-ploeg in Oslo. Samen met Olivia Borlée, Elodie Ouedraogo en Imke Vervaet gaat ze op zoek naar een goede tijd: "We moeten eerst onze 44"00 bevestigen voor het EK. Op de wereldranglijst staan we momenteel 19de. Ik denk dat we rond de 43"60 moeten lopen, willen we hoog genoeg in de ranglijst staan voor kwalificatie voor de Spelen." Ook op de IFAM-loopt ze een 4x100m. Bij die wedstrijd loopt Zagré in de plaats van Vervaet. In de volgende wedstrijden van de 4x100m in Polen en Praag is het niet onmogelijk dat ook Hanne Claes in de ploeg zal kunnen komen.

Hannes wint 1500m
Pieter-Jan Hannes won overtuigend de 1500m. Na een trage wedstrijd toonde hij zich in de laatste ronde de snelste. Voor de wedstrijd zag het er naar uit dat er in de 1500m wel doorgelopen zou worden. Maar door het afhaken van o.a. Bashir Abdi werd het een trage tactische race: "Jammer dat er op kampioenschappen altijd zo gelopen wordt. Dat zou eens gedaan mogen zijn", vond Hannes die vanaf nu op jacht gaat naar een snelle 1500m-tijd. "Ik voel dat ik redelijk goed zit. Volgend weekend loop ik in Tilburg of op de IFAM. Tot en met de Nacht zal ik me enkel op de 1500m concentreren. Doel is de B-limiet voor het EK. Onder de 3'40 dus", vertelde de chemiestudent die overweegt om volgend jaar zijn studies te spreiden.

Meer info over Hannes en zijn wedstrijd vind je op zijn website: http://www.pieterjanhannes.be